Similar Listings

$618.12
+$190.02Shipping
$63.34 shipping when combined
Listing Ended
If you watch the listing, we'll notify you if it becomes available again.
Shipped From
Guitar King
Boekel, Netherlands
119
Sales
200+
Joined Reverb
2016
Preferred Seller

About This Listing

De linkshandige Alhambra 5P(Z) is een stapje vooruit in vergelijking met Alhambra’s bestseller 4P. Deze gitaren, die beiden tot de “Conservatory”-lijn behoren, worden gemaakt met een zij- en achterkant van palissander, een toets van ebbenhout en een bovenblad van massief cederhout. De 5P heeft bovendien een paar eigenschappen die nog mooier zijn dan die van de 4P. Dit maakt het een nog rijker klinkend en veelzijdiger inzetbaar instrument dan de 4P.

Net als de 4P heeft de 5P een symmetrisch uitwaaierende bracing met 7 zangbalkjes, wat meer sustain en een gedefinieerder hoog oplevert dan goedkopere modellen met minder zangbalkjes. Voor de bouw van de 5P wordt bovendien geselecteerd op hout met nog mooiere nerven dan de 4P. Daarnaast heeft de 5P een iets verfijnder gevormde bracing dan de 4P en is de hals intern verstevigd met een extra strook ebbenhout. Dit alles geeft de 5P nog helderdere boventonen, een diepere bas en een langere uitklank dan de 4P.

De 5P heeft een rijke en gedefinieerde klank, van de laagste tonen tot hoog op de hals. Bovendien reageert hij erg goed op je spelnuances en beweegt hij mee met je dynamiek. Dit maakt dat de 5P een uitstekende keuze is voor het spelen van veel verschillende muziekstijlen.

Alhambra is een Spaanse gitaarbouwer, die na een bescheiden begin in 1965 geleidelijk is uitgegroeid tot een van de bekendste merken op het gebied van akoestische gitaren, voornamelijk klassieke en Spaanse gitaren. De instrumenten worden nog steeds met zorg in Spanje gemaakt. Ze zijn altijd netjes gebouwd en met goede materialen. Zo wordt voor het bovenblad van een Alhambra altijd massief hout gebruikt, zelfs voor de instapseries.

Specificaties van de Alhambra 5P:

  • Linkshandig: Ja
  • Bovenblad: Massief Red Cedar
  • Zij- en achterkanten: Indiaas Palissander (Rosewood)
  • Hals: Sapele (Mahonie), verstevigd met ebbenhout
  • Toets: Ebben
  • Stemmechanieken: Verguld

Please let us know if you have any questions about this product, or if you need additional photos of specific details. We'll be happy to help.

Please note that our products are priced in euros. Because of Reverb's automatic conversion, displayed prices in other currencies might fluctuate.

We are a specialized guitar store with 30 years of experience, based in The Netherlands. We ship worldwide, well-packed and insured. Please have a look at our shop details and policies for more info.

Product Specs

Listed2 months ago
ConditionMint (Used)
Mint items are in essentially new original condition but have been opened or played.learn more
Brand
Model
Categories

Reviews of this Shop

119
;

Reverb Gives

Your purchases help youth music programs get the gear they need to make music.

Carbon-Offset Shipping

Your purchases also help protect forests, including trees traditionally used to make instruments.

iOS app store button
Android play store button